Битката за <<трона на Англия>> продължава

10:43
Битката за <<трона на Англия>> продължава
Съботния ден предлага шест двубоя от английската Премиър лига. Естествено вниманието на повечето зрители е насочено към двубоите на Арсенал и Манчестър Юнайтед имайки на предвид битката помежду им за титлата. Отборите на Арсен Венгер и на Сър Алекс имат срещи далеч от дома, но това едва ли би могло да ги притесни особено.

Моментната форма на възпитаниците на френския специалист е повече от впечатляваща - десет срещи от които осем победи и две равенства и актив от цели двадесет и шест точки. Като гост също така, Арсенал е допуснал едва едно поражение преди повече от два месеца при визитата в северна Англия на Мидълзбро. Евентуален минус, може да се окаже тежкия мач, който лидерите в Премиър лигата имаха през седмицата срещу Милан от Шампионската лига. Контузиите на някой основни играчи сред които Ван Перси и Колу Туре също могат да окажат влияние върху играта на своите съотборници.

Другият претендент за титлата и настоящ неин притежател, Манчестър Юнайтед се изправя срещу разочароващият със своето представяне отбор на Нюкясъл.Подобно на Арсенал и Манчестър имаха мач от най-комерсиалния турнир през седмицата, когато гостуваха на френския шампион Лион, но сега вече настройката им е на съвсем друга вълна. Завръщането на Руни в техните редици безспорно е огромен плюс, тъй като той е играч, който придава настроение и хъс в играта на своите колеги. Друг плюс са равностойните смени, които притежава Манчестър, а на Сър Алекс едва ли му е леко при избора на основната единадесеторка.

"Свраките" притежават един добър отбор, в чиито редици личат имената на Майкъл Оуен, Ники Бът, Деймиън Дъф, Алън Смит, но нещо малко не достига на отборът да тръгне нагоре. Като домакин тимът е постоянен  в общи линии, но срещу отборите в челото на класирането не съумява да постигне победа. Едва ли тя ще дойде и след днешния им двубой.

Два мача, сто и осемдесет минути красив футбол и пожелание за много голове. Останалото зависи от многомилионните селекции на два големи отбора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация